Cavallaro

Zowel voor dames als heren vind je bij ons een uitgebreide selectie van het van oorsprong Nederlands-Italiaanse merk Cavallaro.

De naam Cavallaro is afkomstig van de eigenaar: Giuseppe Cavallaro (1973). Als kind heeft hij al iets met mode. Van de verdiensten van zijn eerste bijbaantje koopt hij meteen mooie kleding.
Dankzij zijn Italiaanse roots – zoon van een Italiaanse vader – heeft hij een voorliefde voor de Napolitaanse kledingindustrie; het hart van ambachtelijke kleermakerij.

Toch begint hij na een studie commerciële economie in eerste instantie in de ICT. Daarnaast besluit hij in diezelfde periode zijn contacten in Napels aan te wenden om zijden stropdassen te importeren. Hij verkoopt de dassen in zijn eigen netwerk en in 2004 besluit Cavallaro om de ICT vaarwel te zeggen en in Utrecht een eigen winkel te openen met alleen stropdassen en zelf ontworpen overhemden, met als doel de Napolitaanse ambacht en stijl in Nederland te introduceren.

Zijn vernieuwende stijl is duidelijk terug te vinden in deze collectie; de hoge kragen, het kenmerkende geborduurde logo op de rechtermouw en de opvallende prints worden direct opgemerkt door modeminnend Nederland. Een paar jaar later is ook de dames collectie een feit.