Gant

Op en top Amerikaans lifestyle gevoel. De Joodse immigrant Bernard Gantmacher begon in Amerika als kleermaker, maar na de oorlog keerde hij met ambitie terug om een eigen productie bedrijf voor shirts (overhemden) te starten. In de begin jaren produceerde het bedrijf vooral voor anderen (waaronder Brooksbrothers). Mede onder enthousiasme van de kinderen van Bernard groeit het bedrijf uit tot een merk ipv productie bedrijf en gaat het zelf gekleurde shirts ontwerpen, produceren en verkopen (in de tijd dat wit veruit de meest gedragen kleur was in de heren mode). Dit was de aanzet tot het succes.

GANT is erg zuinig op de successen uit het verleden: zo is er een archief met alle tekeningen van ooit geproduceerde GANT artikelen. Dit maakte het makkelijk om in 2015 de ‘verjaardag’ van het classic shirt te vieren met een jubileum versie van het originele shirt.

Voor de heren vind je op de begane grond een uitgebreide selectie van de GANT collectie en voor de dames op de Dresses & More, 1e etage.